ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a
ICARA-banner07400pxv01a

Op 21 april 2020 stond de lang geplande ICARA Experience gepland vanuit de Koepelgevangenis in Arnhem. Dit bleek echter al snel in Corona tijden geen doorgang te kunnen vinden en is het gehele programma omgezet in een online ICARA webinar experience.

Vanuit de tot studio omgebouwde vergaderzaal van het ICARA kantoor in Nijmegen is op de geplande datum door middel van een live uitzending het inhoudelijke programma gepresenteerd. Algemeen Directeur Matthijs Kat heeft na een korte introductie de sprekers ingeluid; Pim Berkhout heeft, als second opinion bedrijfsarts en gerechtelijk deskundige, de kijkers meegenomen aan de hand van zijn presentatie voorzien van veel tips en casuïstiek. In de aansluitende vragenronde is een groot aantal vragen de revue gepasseerd waar hij verhelderend op heeft kunnen antwoorden. Na een korte pauze, net genoeg voor een kleine pitstop en een verse kop koffie, is Peter Jan Smits van start gegaan. Als mede-auteur van STECR werkwijze en de NVAB richtlijn heeft hij ons als MfN geregistreerd mediator meegenomen langs de mogelijkheden en toegevoegde waarden van mediation in het geval van een arbeidsconflict. Ook voor Peter Jan Smits was er een mooi aantal vragen die nog de nodige verdieping hebben kunnen geven.

Aansluitend was het tijd voor een afrondend tafelgesprek waarbij de raakvlakken van beide sprekers nog even werden aangestipt. Samenenvattend, concludeerde Pim Berkhout dat het belangrijk is om de ‘doorn’ te verwijderen alvorens het probleem opgelost kan worden. Hiervoor is het goed om met verschillende professionals elkaar te versterken in de richting van de oplossing.

Al met al kijken wij terug op een mooie middag dat nog eens versterkt werd door het direct binnenkomen van verschillende bedank-mails van enthousiaste deelnemers. Daar doen wij het voor!

Meer weten of een offerte opvragen?

Heeft u een complex verzuimdossier of wilt u meer weten?
Bel ons op 085 040 6070 of mail naar info@icara.nl.

U kunt ook direct een offerte opvragen via onderstaand formulier. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offerte.

Vraag een offerte op Doe een aanmeldingPost Covid-19 expertise