Skip to main content
   
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a
ICARA-banner07400pxv01a

Diagnostiek

Onze medische expertises geven duidelijkheid over de mogelijkheden voor arbeid op basis van medisch onderzoek en/of de behandelmogelijkheden. Dit doen wij om een verbetering van de belastbaarheid en inzetbaarheid te bereiken.

Onze specialisatie is het medisch objectiveren van gezondheidsklachten en de daarmee samenhangende beperkingen die een goed functioneren in de weg staan. Hiermee geven wij duidelijkheid over ziekte en arbeidsongeschiktheid en geven wij richting aan de juiste oplossingen. Onze expertises zijn onafhankelijk van een behandelrelatie en hebben een doorlooptijd van maximaal 6 weken.


Doelgroep

  • Werknemers die nog niet of niet langer dan zes maanden verzuimen of
  • Werknemers met gezondheidsklachten waar de behandelaar of arts vooralsnog geen specifieke oorzaak voor heeft kunnen vaststellen of
  • Bij onvoldoende effect van een reeds ingezette behandeling.


Omschrijving
Na aanmelding nemen wij binnen twee werkdagen contact op met de werknemer om hem/haar te informeren over het expertise traject. Ook nemen wij contact op met de verwijzer en/of werkgever om de vraagstelling helder af te stemmen. Hierna plannen wij het telefonische intakegesprek met de werknemer in. Het dossier wordt opgevraagd en beoordeeld waarna het consult met de specialist(en) veelal al binnen 2 weken plaatsvindt.


Doel
Het doel is eenvoudig. Snel duidelijkheid verkrijgen over de inzetbaarheid van de werknemer.
Het inzetten van een adequate behandeling is immers pas mogelijk als er duidelijkheid is verkregen over de oorzaak van de klachten.
Met een juiste diagnose en een adequaat behandel- advies, de eventuele bemiddeling naar (een niet operatieve) behandeling bevordert u het herstel en versnelt u de re-integratie van de medewerker.


Aanmelding
De bedrijfsarts of casemanager zorgt na het akkoord van de werkgever voor de aanmelding bij ICARA. Vanaf het moment van aanmelding tot de eindrapportage is de basisdoorlooptijd maximaal zes weken.
Door gebruik te maken van ons geautomatiseerde systeem is de medische informatie volledig afgeschermd en uitsluitend toegankelijk voor de bedrijfsarts c.q. medisch adviseur. De werkwijze van ICARA en de gebruikte systemen voldoen volledig aan de AVG gestelde richtlijnen en zijn als zodanig opgenomen in onze kwaliteitshandboeken.


Resultaat
De werknemer krijgt een uitgebreid consult bij een of meer van onze medische specialisten. Tijdens deze consulten wordt er voldoende uitleg en advies gegeven ten aanzien van de behandelingsmogelijkheden. Er is ook voldoende tijd voor het stellen van vragen. Vervolgens ontvangt de werknemer de schriftelijke eindrapportage inclusief onze bevindingen en conclusie(s).
Ook de bedrijfsarts of medisch adviseur ontvangt deze eindrapportage. De casemanager, arbeidsdeskundige of werkgever ontvangt een duidelijke conclusiebrief zonder medische informatie.

Meer weten of een aanmelding doen?

Heeft u een complex verzuimdossier of wilt u meer weten?
Bel ons op 085 040 6070 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook informatie opvragen of direct een aanmelding doen via onderstaand formulier. Ook bij een aamelding ontvangt u altijd binnen 2 werkdagen een offerte. Na akkoord op deze offerte start het traject.

Vraag informatie aanDoe een aanmeldingPost Covid-19 expertise