Skip to main content
   
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a
ICARA-banner07400pxv01a

Over ICARA

Wanneer schakel ik ICARA in?

ICARA voert arbeidsrelevante medische expertises uit in het kader van re-integratie (Wet Verbetering Poortwachter) of arbeidsongeschiktheid (WIA/WGA). U kunt door ons een expertise onderzoek laten uitvoeren als eerste onderzoek of als second opinion.

We hebben tien indicaties voor doorverwijzing opgesteld. Deze indicatoren zijn niet-medisch en daarmee ook goed te gebruiken zonder kennis van de medische situatie.

Binnen zes weken heeft u een onafhankelijk belastbaarheid- en re-integratieadvies, opgesteld door (medische) specialisten inclusief een arbeidsdeskundige visie.

10 redenen om voor ICARA te kiezen
 1. Wij geven antwoord op uw vraagstelling.
 2. Bij aanvullende vragen is er een korte lijn naar de specialist.
 3. U hoeft geen factuurinformatie te verstrekken, wij regelen dat.
 4. Wij verzorgen de machtiging en vragen indien nodig medische gegevens op. Dit scheelt u tijd.
 5. U kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze rapportages.
 6. De aanmelding van een cliënt is makkelijk en snel gebeurd.
 7. Online inzicht in de voortgang.
 8. Als u vooraf wilt overleggen of het zinvol is om een bepaalde casus aan te melden, nemen we alle tijd om u goed te adviseren.
 9. Is er extra aanvullend onderzoek nodig? Wij regelen het direct voor u.
 10. ICARA zorgt met nieuwsbrieven en ook met onze geaccrediteerde nascholing experiences voor verdere kennisopbouw van bedrijfsartsen en casemanagers.
Voor welke expertises of adviezen kan ik bij ICARA terecht?

U kunt bij ICARA terecht voor een breed spectrum aan medisch advies, arbeidsdeskundig advies en diverse medische onderzoeken. ICARA wordt veelal ingezet voor het verzorgen van:

 • Medische expertise, ook multi-disciplinair
 • Psychiatrische expertise
 • Neuropsychologisch onderzoek
 • Belastbaarheidsonderzoek
 • Arbeidsdeskundige expertise
 • Medische onderbouwing voor herbeoordeling WIA/ WGA of bezwaarzaken gebaseerd op informatie van medisch specialisten van ICARA

Duurzame inzetbaarheid is een van ICARA’s speerpunten. Met ICARA’s landelijk netwerk van medisch specialisten, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen bent u verzekerd van een betrouwbaar re-integratie advies gericht op de duurzame inzetbaarheid.

Meer weten of een aanmelding doen?

Heeft u een complex verzuimdossier of wilt u meer weten?
Bel ons op 085 040 6070 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook informatie opvragen of direct een aanmelding doen via onderstaand formulier. Ook bij een aamelding ontvangt u altijd binnen 2 werkdagen een offerte. Na akkoord op deze offerte start het traject.

Vraag informatie aanDoe een aanmeldingPost Covid-19 expertise