Skip to main content
   
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a
ICARA-banner07400pxv01a

Praktisch

Wat moet ik als client niet vergeten?

Drie belangrijke zaken om te onthouden:

  1. U dient toestemming te geven voor het mogen opvragen, inzien en doorsturen van uw medische gegevens conform de wet op de privacy. Dit kunt u het beste direct na de telefonische intake doen.
  2. Indien nodig, vraagt ICARA de bestaande relevante diagnostiek (bijvoorbeeld MRI/röntgen) op bij uw huisarts of andere medische specialisten.
  3. U ontvangt de concept-rapportage zodra deze gereed is. U heeft dan maximaal twee dagen de tijd om gebruik te maken van uw controlerecht.
Wat te doen als ik verhinderd ben op de datum of het tijdstip van het consult?

Vanwege onze korte doorlooptijden zijn er maar beperkte mogelijkheden om het door ons aangegeven opnieuw te plannen. Dit kan alleen bij uitzonderlijke omstandigheden. Indien u verhinderd bent voor het consult laat dit dan zo spoedig mogelijk aan ons weten. Doe dit uiterlijk 48 uur van tevoren zodat er geen kosten aan verbonden worden. Deze kosten kunnen door de werkgever op u verhaald worden.

Hoe is het met parkeren of Openbaar Vervoer geregeld?

Op al onze locaties zijn goede parkeervoorzieningen aanwezig. Ook kunt u met het openbaar vervoer komen. Zorgt u ervoor dat u ruim op tijd bent.

Hoe lang duurt een arbeidsconsult bij een medisch specialist?

In de regel duurt het bezoek bij een medisch specialist dertig minuten. De specialist neemt voorafgaand aan het consult uw dossier door en zal na het consult zijn bevindingen inclusief de beoordeling van het beeldvormend materiaal aan ons rapporteren. In sommige gevallen heeft u nog een telefonische vervolgafspraak met de specialist.

Een consult met een psychiater duurt gemiddeld 2 uur.

Ik wil het consult op een ander tijdstip

Gelet op onze korte doorlooptijden kunnen we helaas niet op elk gewenst tijdstip een consult inplannen. De aangegeven datum en tijden zijn dan ook leidend. Bij hoge uitzondering kunnen we proberen om een alternatief te vinden.

Indien u onverwachts verhinderd bent laat dit dan zo spoedig mogelijk aan ons weten. Graag uiterlijk 48 uur van te voren zodat er geen kosten aan verbonden worden. Deze kosten kunnen dan namelijk door de werkgever op u verhaald worden.

Kan een behandeling ook in mijn eigen ziekenhuis plaatsvinden?

Jazeker. ICARA zorgt voor de medische expertise en niet voor een eventuele vervolgbehandeling. U bent vrij te kiezen wie deze vervolgbehandeling gaat uitvoeren.

Meer weten of een aanmelding doen?

Heeft u een complex verzuimdossier of wilt u meer weten?
Bel ons op 085 040 6070 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook informatie opvragen of direct een aanmelding doen via onderstaand formulier. Ook bij een aamelding ontvangt u altijd binnen 2 werkdagen een offerte. Na akkoord op deze offerte start het traject.

Vraag informatie aanDoe een aanmeldingPost Covid-19 expertise