ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a
ICARA-banner07400pxv01a

Nieuws

Long Covid: spanning en verwarring
Dreigt er een explosie aan arbeidsongeschiktheid vanwege corona? Is de WIA-keuring bij Long Covid een loterij? Het wordt gezegd.
De problematiek vraagt snel en betrouwbaar duidelijkheid: medisch objectiveren van klachten en beperkingen, het hart van het werk van ICARA.

Secons opinion, deskundigenoordeel en medische expertise
Sinds de invoering van de second opnion bedrijfsarts bij de invoering van de nieuwe Arbowet is het er niet makkelijker op geworden. In de praktijk blijken er nog veel vragen te zijn over de werking van de second opinion en het verschil tussen deze en een deskundigenoordeel en de inzet van een medische expertise. 

Zal de BAR de FML vervangen
Verzekeringsartsen gebruiken de FML (Functionele Mogelijkhedenlijst) om de belastbaarheid te berekenen. Maar volstaat de FML nog wel? Het Amsterdam UMC heeft de BAR (Beschrijving van Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratie) ontwikkeld. Dit instrument is een gezamenlijk begrippenkader en gemeenschappelijke taal die ervoor moet zorgen dat bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen elkaar beter kunnen begrijpen.

ICARA gaat ook in 2022 verder met het verspreiden van de nieuwsbrief. Deze eerste editie staat in het teken van Long Covid. Hoewel de versoepelingen zijn aangekondigd, zijn er nog steeds veel werknemers die kampen met Long COVID klachten. Verzuimcijfers en WIA-instromen stijgen en zullen naar verwachting de komende jaren aan de orde blijven. 

In deze nieuwe ICARA Experience™ Online gaat Isabella Bruggenkamp op 1 september 2020 om 14.30 uur in gesprek met experts over actuele thema’s in de bedrijfsgeneeskundige praktijk. 

Anderhalvemetereconomie, het nieuwe normaal? In discussies beroept men zich op veelal op cijfers en statistieken en wordt terloops vergeten dat mensen zich in hun werk vooral ook gezond en veilig moeten kunnen voelen. De uitweg uit de coronacrisis steunt op het voortzetten van preventie én op duidelijkheid in de belastbaarheid van werknemers.

Meer weten of een aanmelding doen?

Heeft u een complex verzuimdossier of wilt u meer weten?
Bel ons op 085 040 6070 of mail naar info@icara.nl.

U kunt ook informatie opvragen of direct een aanmelding doen via onderstaand formulier. Ook bij een aamelding ontvangt u altijd binnen 2 werkdagen een offerte. Na akkoord op deze offerte start het traject.

Vraag informatie aanDoe een aanmeldingPost Covid-19 expertise