Skip to main content
   
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a
ICARA-banner07400pxv01a

Resultaten

Het inzetten van een arbeid gerelateerd medisch adviestraject bij ICARA levert resultaat op. Dit blijkt ook uit het in juli 2015 afgeronde onderzoek in opdracht van het ministerie van SZW door Celsus/Radboud UMC naar arbeidsgerelateerde medische adviestrajecten bij problematisch verzuim. Dit onderzoek is uitgevoerd om meer zicht te krijgen op de effecten van dit type interventie ten aanzien van de terugkeer naar werk, zorgconsumptie en zorgkosten.

Uit het onderzoek blijkt dat een arbeid gerelateerd medisch adviestraject duidelijkheid biedt bij problematisch verzuim, om de volgende redenen:

  • Beter behandeltraject
  • Duurzame inzetbaarheid door duidelijkheid in arbeidsmogelijkheden
  • Toename van loonwaarde
  • Minder zorgkosten

Het onderzoek wijst verder uit dat werknemers, die in een vroeg stadium worden aangemeld worden voor een expertise, minder zorgkosten maken dan werknemers die in een later stadium worden aangemeld. Op deze wijze kan problematisch verzuim worden voorkomen.

Een medische expertise van ICARA, gecombineerd met een behandel– en belastbaarheidsadvies, heeft zich effectief bewezen. Niet alleen in de behandeling van gezondheidsklachten, maar ook –en vooral– om belastbaarheid ten behoeve van arbeidsparticipatie te vergroten, problematisch verzuim te voorkomen en mogelijkheden voor loonvormende arbeid te benutten.

 

Meer weten of een aanmelding doen?

Heeft u een complex verzuimdossier of wilt u meer weten?
Bel ons op 085 040 6070 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook informatie opvragen of direct een aanmelding doen via onderstaand formulier. Ook bij een aamelding ontvangt u altijd binnen 2 werkdagen een offerte. Na akkoord op deze offerte start het traject.

Vraag informatie aanDoe een aanmeldingPost Covid-19 expertise