Skip to main content
   
ICARA-banner02400pxv01a
ICARA-banner03400pxv01a
ICARA-banner04400pxv01a
ICARA-banner05400pxv01a
ICARA-banner06400pxv01a
ICARA-banner07400pxv01a

Systemisch kijken naar complex verzuim (casemanagers)

Op 22/11/2023

Systemisch kijken naar complex verzuim

Als je in het verzuim werkzaam bent, zul je dit herkennen: sommige cliënten hebben verschillende en langdurige problemen die niet oplossen.

Het lijkt alsof er geen oplossing is voor het probleem. De hardnekkigheid van het probleem zit gebakken ín het probleem. Zo’n probleem bestaat uit veel probleemelementen die elkaar allemaal, en soms ook nog wederzijds, beïnvloeden. Een interventie zorgt dan voor verandering van één probleemelement, dat weer zorgt voor verandering in andere elementen, die weer zorgen voor veranderingen bij andere elementen. En regelmatig wordt zo het effect van de interventie teniet gedaan. Het heeft dan dus niet geholpen. Een hardnekkig probleem dat maar niet verandert omdat de verschillende probleemelementen elkaar in evenwicht houden, noemen we een complex probleem.

In dit webinar gaan we dieper in op systemisch kijken naar complex verzuim. Je leert complexe problemen herkennen, hoe je inzicht krijgt in de verschillende elementen en hun relatief. Je leert patronen te analyseren die specifiek gedrag veroorzaken en je leert welke elementen in aanmerking komen voor verandering.

Dit onderwerp maakt onderdeel uit van de geaccrediteerde ICARA Excellent training voor casemanagers. 

Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Doelgroep: Casemanagers
Kosten: € 95,00 exclusief btw

Meer weten of een aanmelding doen?

Heeft u een complex verzuimdossier of wilt u meer weten?
Bel ons op 085 040 6070 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook informatie opvragen of direct een aanmelding doen via onderstaand formulier. Ook bij een aamelding ontvangt u altijd binnen 2 werkdagen een offerte. Na akkoord op deze offerte start het traject.

Vraag informatie aanDoe een aanmeldingPost Covid-19 expertise